لوگو دکتر سید مهدی جلالی
فتق چیست؟

همه چیز درمورد بیماری فتق

فتق یک پارگی در ماهیچه یا بافت شما است که به بخشی از داخل بدن شما اجازه می دهد تا بیرون بزند. این می تواند برآمدگی اندام داخلی یا روده شما باشد. گاهی اوقات می توانید فتق را بسته به محل و اندازه آن ببینید. برخی فعالیت‌ها می‌توانند وضعیت را بدتر کنند، مانند خم شدن یا بلند کردن اجسام سنگین، فتق معمولا در کشاله ران رخ می‌دهد. فتق اینگوینال در کشاله ران است و بیشتر در مردان دیده می شود. فتق فمورال در قسمت فوقانی ران نزدیک کشاله ران است. این موارد بسیار کمتر رایج هستند و بیشتر در زنان یافت می شوند. شکم یکی دیگر از مکان های مکرر فتق است. اگر فتق در خط وسط شکم ایجاد شود به آن فتق شکمی می گویند. اگر در محل اسکار جراحی قبلی رخ دهد، فتق برشی است. فتق ناف در ارتباط با ناف شما اتفاق می افتد و بیشتر در نوزادان دیده می شود.

فتق چیست؟

در فتق هیاتال، بخشی از قسمت فوقانی معده از سوراخی در دیافراگم یا دیواره قفسه سینه خارج می شود. این فتق می تواند باعث نشت اسید از معده به مری شود. مری لوله ای است که گلو شما را به معده شما متصل می کند. اثرات فتق هیاتال شامل سوزش سر دل، سوء هاضمه و رفلکس اسید است، همچنین می تواند نقص مادرزادی باشد. فتق دیافراگم مادرزادی زمانی رخ می دهد که دیافراگم شما درست شکل نگیرد. این می تواند فضایی را برای حرکت شکم به سمت قفسه سینه ایجاد کند. گاهی اوقات پزشکان این نقص را زمانی که شما نوزاد هستید پیدا می کنند. در مواقع دیگر، آنها ممکن است آن را تا اواخر زندگی پیدا نکنند. در موارد شدید، معده شما می تواند اندام های قفسه سینه مانند ریه ها و قلب شما را شلوغ کند. جراحی می تواند به ترمیم دیافراگم شما کمک کند تا به مشکلات دیگری مانند مشکلات تنفسی دچار نشوید.

علائم فتق کدام اند؟

در ابتدا بهتر است بدانید در خصوص بروز نشانه هایی از این بیماری، بسته به نوع فتق که دارید ممکن است علائمی نداشته باشید. یکی از علائم رایج فتق، برآمدگی قابل مشاهده در ناحیه آسیب دیده است. سایر علائم گزارش شده عبارتند از فشار، سرفه، سوزش سر دل و مشکل در بلع. علائم شدید فتق عبارتند از درد تیراندازی، استفراغ و یبوست. اگر فتق شما نرم شد یا نمی توانید آن را به داخل فشار دهید، به اورژانس بروید. فتق می تواند باعث عفونت، انسداد یا خفه شدن اندام ها یا بافت شما شود.

فتق چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک شما معمولاً می تواند فتق را در معاینه فیزیکی تشخیص دهد. آنها همچنین ممکن است آزمایشاتی را برای ارزیابی بیشتر وضعیت شما و علت درخواست کنند. آزمایش اولتراسوند از امواج صوتی برای اسکن بدن شما استفاده می کند. اشعه ایکس باریم از ناحیه گوارش و روده شما عکس می گیرد. اسکن توموگرافی کامپیوتری (CT) نیز از اشعه ایکس برای گرفتن عکس استفاده می کند. آندوسکوپی مری و معده شما را با استفاده از یک دوربین کوچک در انتهای یک لوله قابل انعطاف بررسی می کند.

راهکار‌‌های درمان بیماری فتق

گزینه های درمانی به نوع فتق و وضعیت سلامتی شما بستگی دارد. در ابتدا، ممکن است پزشک شما نظارت بر وضعیت شما را برای تغییرات پیشنهاد دهد. این ممکن است شامل ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی، فعالیت و عادات شما نیز باشد. داروها ممکن است به کاهش علائم فتق کمک کنند. اگر فتق بهبود نیابد یا بدتر شود، پزشک در مورد جراحی صحبت خواهد کرد. دو نوع درمان جراحی وجود دارد. جراحی لاپاراسکوپی کمتر تهاجمی است. پزشک یا جراح شما بریدگی های کوچکی در ناحیه آسیب دیده ایجاد می کند تا فتق را برطرف کند. جراحی ترمیم باز نیاز به برش بزرگتر برای انجام ترمیم دارد.

به عنوان بخشی از جراحی، پزشک ممکن است از روش لاپاراسکوپی برای درمان این بیماری استفاده کند که با استفاده از این دستگاه بهترین بهبودی پس از بیماری حاصل می شود، به شکلی که با استفاده از دو برش کوچکی در ناجیه مورد نظر ایجاد می شود و از طریق آن دستگاه لاپاراسکوپ که به شکل لوله ای بزرگ که در سر آن دوربین های تلسکوپی تعبیه شده وارد بدن می شود و با کمک تصاویری که بر روی مانیتور پزشک ارسال می کند کمک می ند تا فتق رفع شود و روند جراحی به بهترین شکل ممکن پیش برود.

نام
پیام
فرم‌ها با موفقیت ثبت شد!
متاسفیم لطفا دوباره تلاش کنید!!

در نتیجه

برای انجام درمان چنین بهتر است از جراح متخصص و متبحر در این زمینه کمک بگیرید تا بهترین نتیجه ممکن از عمل خود را بدست آورید.

مطالب مرتبط
فهرست محتوا