لوگو دکتر سید مهدی جلالی

چه کسانی کاندید بای پس معده هستند ؟

این عمل از اعمال جراحی بسیار موثر در کاهش وزن می باشد و عوارض چاقی را تا حدود زیادی بر طرف می کند. بای پس معده در سنین بین ۱۸ تا ۶۵ قابل انجام است و پس از ۶۵ سالگی این عمل با ریسک بالاتری همراه است. در این روش ، بیماران ، ۸۰ تا ۱۰۰ درصد اضافه وزن خود را از دست داده و پس از آن تا آخر عمر در وزن ایده آل خود باقی خواهند ماند. در روش لاپاراسکوپی ۶-۵ عدد تروکار ( وسایلی که از داخل آن وسایل عمل و دوربین وارد و خارج می شوند) در سطح شکم گذاشته می شود.

انواع جراحی چاقی به عنوان بهترین و قطعی ترین روش درمان چاقی در مبتلایان به چاقی و عوارض آن نظیر دیابت، آپنه خواب ، کبد چرب و … با BMI > 30  می‌باشد.

در بیمارانی که چاقی بدون عوارض دارند با BMI > 32.5 کاندید جراحی چاقی خواهند بود. لازم به ذکر است که نوع عمل ارتباطی با BMI نداشته و تعیین نوع عمل وابسته به شرایط کاری ، خانوادگی ، عادات غذایی و زندگی روزمره و نتایج آزمایشات و اندوسکوپی دارد.

به افراد زیر عمل بای پس توصیه می شود

مینی گاستریک بای پس معده به افراد زیر توصیه می شود:

  • بیمارانی که بارها رژیم های غذایی مختلف را تجربه کرده ولی متاسفانه قادر به کاهش وزن در حد وزن ایده آل خود نشده و پس از پایان دوره ی رژیم درمانی به وزنی به مراتب بیشتر از وزن اولیه ی خود بازگشته اند .
  • در افرادی که sweet lover(شیرینی خور مفرط) هستند که استفاده از روش های محدود کننده معده کاربردی ندارد و یا درافرادی که بندینگ شده اند ولی کاهش وزن به دلیل شیرینی خوردن بیمار با شکست یا توقف مواجه گردیده است، این عمل بهترین روش درمانی جایگزین است
  • وجود ریفلاکس معده به مری در بیماران چاق مفرط و یا افرادیکه قبلاً بندینگ شده اند و اینک دچار عوارض دیلاتاسیون مری و ریفلاکس گردیده اند، ایجاب می کند که تکنیک بای پس معده برای بیمار انتخاب شود.
  • در بیماران دیابتی عمل بای پس معده به میزان ۹۳% تا ۹۰% بهبودی ایجاد نموده و مرگ ومیر ناشی از این بیماری را کاهش داده است.
  • در عمل بای پس معده کاهش وزن از سایر موارد سریع تر ایجاد می شود.
  • عوارض مهمی چون ریفلاکس معده به مری، زخمهای استازوریدی دیابت نوع دوم هایپرلیبیدمی و پرفشاری خون به میزان ۷۰ تا۹۰ درصد بهبودی می یابد.
مطالب مرتبط
فهرست محتوا