آیا یا انواع عمل لاغری آشنا هستید؟ افرادی که قصد لاغر شدن با استفاده از جراحی را دارند باید اشاره کنیم که روش های مختلفی به منظور انجام آن وجود دارد که هر کدام از آن ها به نسبت هم از اثر بخشی متفاوتی برخوردار می باشند. از انواع مختلف این عمل ها می توان به بای پس معده، اسلیو معده اشاره کرد. البته توجه داشته باشید که هریک از روش های نام برده از مزایا و معایب مختلفی برخوردار هستند که پزشک بر اساس شرایط شما مناسب ترین آن را انتخاب می کند.
انواع روشهای جراحی لاغری
از مهم ترین و کاربردی ترین انواع جراحی لاغری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- جراحی بای پس معده
جراحی بای پس معده جزء اولین روشهای جراحی است که برای لاغری ارائه شد و بیش از ۲۰ سال قدمت دارد. این جراحی تحت بیهوشی عمومی انجام خواهد شد. قسمتی از معده به نام کیسه وجود دارد که فقط به اندازهی ۲۸ گرم غذا را در خود جای میدهد، جراح با استفاده از بخیه معده را به دو بخش کوچک در بالا و بخش بزرگتر در پایین تقسیم مینماید.
در مرحلهی بعد بخشی از رودهی کوچک به سوراخی در قسمت کیسه (که در مرحلهی اول جراحی از معده جدا شده است) متصل میشود. در نتیجه پس از جراحی فرد به دلیل کوچک بودن معده غذای کمتری میتواند بخورد و غذا مستقیماً از کیسه معده به رودهی کوچک وارد میشود درنتیجه وعده های غذایی کمتری نیز جذب بدن می شود.
جراحی بای پس به دو صورت جراحی باز و یا جراحی لاپاراسکوپی ممکن است انجام شود.
- باندینگ معده
باندینگ معده یا حلقه گذاری در معده روشی نسبتاُ جدید است که حدود یک دهه قدمت دارد. در این روش جراحی از یک نوار یا باند سیلیکونی استفاده میشود که در اطراف قسمت بالای معده قرار میگیرد، باند از طریق دریچهای زیر پوست شکم قابل دسترسی میباشد سفتی این نوار قابل تنظیم میباشد و با مراجعه به مطب پزشک میتوان اندازهی آن را تغییر داد.
این نوار یک کیسه شکمی کوچک را ایجاد می نماید و قسمت بزرگتر معده در زیر آن قرار میگیرد. با کوچک شدن کیسه معده مقدار غذایی که فرد میتواند در معدهی خود نگه دارد کاهش مییابد در نتیجه پس از خوردن مقدار کمی از غذا احساس سیری مینماید. این جراحی یکی از جراحیهای کم عارضه جهت لاغری میباشد.
- اسلیو معده (اسلیو گاسترکتومی)
جراحی اسلیو معده جزء جراحیهای جدید میباشد که به تازگی از سازمان غذا و دارو مورد تائید قرار گرفته است. در این جراحی حدود ۷۵ تا ۸۰ درصد معده برداشته میشود تا معده ظرفیت کمتری برای نگهداری غذا داشته باشد.
روش انجام جراحی تحت بیهوشی عمومی و به روش لاپاراسکوپی میباشد. پس از جراحی با رعایت رژیم غذایی و انجام تمرینات ورزشی بیمارانی که دارای شاخص تودهی بدنی بالاتر از ۴۰ بودهاند با موفقیت بیشتر از ۶۰ درصد وزن خود را کاهش دادهاند.
📌 نکته: برخلاف جراحی بای پس و باندینگ معده جراحی اسلیو معده یک روش دائمی بوده و قابل بازگشت نمیباشد.
برداشتن بخشی از معده موجب کاهش سطح هورمون گرلین در بدن نیز میشود که تحت عنوان هورمون گرسنگی نیز معروف میباشد بنابراین پس از جراحی اسلیو افراد کمتر احساس گرسنگی خواهند داشت.
- بالون معده
بالون معده در مواقع یک روش جراحی لاغری ایمن محسوب می شود استفاده از این روش جراحی برای افرادی که BMI آن ها بین ۲۷ تا ۳۵ است بسیار مناسب است. توجه داشته باشید که این روش لاغری برگشت پذیر بوده و بعد از ۶ ماه تا ۱ سال برداشته می شود.
جهت دریافت مشاوره برای اینکه آیا این روش برای شما مناسب است یا خیر می توانید با شماره های مطب دکتر مهدی جلالی تماس حاصل نمایید.
سوالات متداول
هریک جراحی های لاغری نام برده از هزینه مختلفی به نسبت هم برخوردار می باشد از همه مهم تر عوامل مختلفی در هزینه های هریک از این عمل ها دخیل می باشد پس به طور ثابت و مشخص قیمت مشخصی را نمی توان در نظر گرفت.
جهت اطلاع از هزینه ها با شماره های مطب دکتر مهدی جلالی تماس بگیرید.
در پاسخ به این سوال باید گفت که مناسب ترین روش جراحی برای شما عمل است که آسیب بسیار کمی به شما وارد شود. پس برای اینکه بهترین و مناسب ترین روش درمان را انتخاب کنید لازم است تا حتما با یک پزشم با تجربه مشورت نمایید.
با توجه به اینکه جراحی لاغری جزء جراحیهای انتخابی میباشد افرادی که قصد انجام این جراحیها را دارند باید دارای شرایطی باشند که عبارتند از:
شاخص توده بدنی بیشتر از ۴۰
شاخص تودهی بدنی بالای ۳۵ به همراه بیماریهای زمینهای مرتبط با چاقی مانند بیماریهای قلبی
جمع بندی پایانی
روشهایی که نام بردیم همگی روشهای جدیدی در لاغری هستند و هر کدام دارای مزایا و معایبی هستند. جهت انتخاب بهترین روش باید با یک جراح متخصص و با تجربه مشورت نمائید تا با توجه به شرایط جسمانی و وزن فعلی شما بهترین تصمیم را جهت انتخاب روش جراحی داشته باشد.
در انتها به یاد داشته باشید تمام روشهای نامبرده انواع جراحی چاقی زمانی با موفقیت همراه خواهند بود که بیماران پس از جراحی دستورالعملهای غذایی ارائه شده را به خوبی رعایت نمایند و همچنین ورزش را به صورت منظم در برنامهی روزانهی خود قرار دهند.