یکی از راههای کاهش وزن که امروزه در سراسر جهان گسترش یافته، عمل اسلیو معده میباشد که با توجه به افزایش وزن در میان افراد، از طرفداران بسیاری برخوردار است. تمام کسانی که از اضافه وزن رنج میبرند و به دنبال راهکاری برای کاهش وزن خود هستند، از این روش برای کاهش بیماریهای حاصل از چربیهای موجود در بدن استفاده میکنند. اسلیو معده یکی از بهترین راهها برای مبارزه با چاقی و افزایش وزن میباشد. ما در این مقاله به مراقبتهای ضروری که باعث میشود زودتر به سرکار و زندگی روزمره برگردید پرداخته ایم. با ما همراه باشید.
نقاهت بعد از عمل از زبان دکتر
بحث نقاهت بعد از عمل لاغری یکی بحث های حیاتی و مهم است. سرکار رفتن بعد از عمل اسلیو معده دغدغه بسیاری از افرادی است که میخواهند این جراحی را انجام بدهند. چند روز باید مرخصی گرفت و به طور کلی چند روز طول می کشد تا فرد بتواند کارهای خودش را بدون کمک دیگران انجام بدهد.
به طور معمول بین یک هفته تا ۱۰ روز طول می کشد تا فرد بتواند سر پا شود و به زندگی عادی خودش برگردد. اما همانطور که میدانید این دوره برای همه افراد ثابت نیست و بسیاری ممکن است زودتر و یا دیرتر از این موعد به زندگی عادی خود برگردند.
دوران نقاهت بعد از عمل اسلیو چقدر طول می کشد؟
رعایت نکات مهم مربوط به دوران نقاهت بعد از اسلیو به منظور کسب نتیجه مطلوب پس از عمل، همواره مورد تاکید پزشکان و متخصصان این حوزه است. دوران نقاهت بعد از اسلیو معده به چند دسته تقسیمبندی میشود که با رعایت توصیه پزشکان در این زمینه، بهبودی کامل پس از انجام عمل حاصل میگردد. بهبودی پس از عمل به سبک زندگی افراد بستگی دارد و در صورت مطلوب طی شدن دوره نقاهت، نتایج رضایت بخشی از انجام این عمل به دست میآید.
کاهش وزن تنها با انجام این عمل امکان پذیر نمیباشد و عامل تاثیرگذار دیگر در دستیابی به این هدف، رعایت دوران نقاهت بعد از عمل است که میتواند به بهبود سریع بیمار کمک کند. با انجام برخی نکات در طول نقاهت، امکان بازگشت وزن بسیار نادر است و وزن متناسب شما به خوبی حفظ خواهد شد. بنابراین به جهت پیشبرد اهداف درمانی پس از عمل، بهتر است از دوران نقاهت و نکات مربوط به آن اطلاعات مفیدی کسب کنید.
دوران نقاهت بعد از عمل اسلیو معده
پس از انجام هر عمل جراحی، دورهای با نام نقاهت وجود دارد که رعایت آن توسط بیمار بسیار حائز اهمیت است. دوران نقاهت بعد از اسلیو ، مراقبتهای پس از عمل میباشد که در طول این مدت، بیمار روند بهبودی را در چند دوره طی میکند. پشت سر گذاشتن دوره نقاهت مستلزم رعایت نکاتی مهم در ارتباط با سبک زندگی افراد میباشد که زیر نظر پزشک متخصص دکتر مهدی جلالی میتوان از این دوره با موفقیت عبور کرد.
بهبود کامل پس از عمل تنها با کمک دستورالعملهای پزشک متخصص این حوزه که در اختیار بیمار قرار میگیرد امکانپذیر است. به جهت اجرای دستورات پزشک بلافاصله پس از ترخیص بیمار و تاثیر آن در بهبود سریع بیمار دوران نقاهت بعد از عمل از اهمیت بسیاری برخوردار است. به هر میزان که دوره نقاهت مراقبتهای لازم به خوبی صورت گیرد بهبود یافتن بیمار در این دوره زودتر حاصل میشود.
دوران نقاهت بعد از اسلیو معده چقدر طول میکشد؟
دوران نقاهت بعد از اسلیو معده در همان ساعات اولیه پس از انجام عمل آغاز میشود و این دوره یک ماه طول میکشد تا به پایان برسد و فرد به طور کامل به سبک زندگی سابق خود برگردد. توصیههای پزشک در طول این دوره باید به خوبی رعایت شود تا بهبودی بیمار حاصل گردد. پس از گذراندن این دوره بیمار میتواند فعالیتهای قبلی خود را انجام دهد اما شرط بازگشت به این دوره و کسب بهبودی، رعایت کامل دستورات متخصصان و قرار گرفتن زیر نظر پزشک با تجربه میباشد. در هفتههای اول، رژیم غذایی باید به صورت مایعات باشد و پس از گذشت این دوره بیماران میتوانند مطابق با نظر پزشک رژیم غذایی جدید را پیش بگیرند. در صورت رعایت نکات مربوط به دوران نقاهت بعد از اسلیو معده این دوره به آسانی میگذرد و بهبودی بیمار طور کلی.
هفته اول بعد از اسلیو معده
روزهای اولیه پس از عمل اغلب در بیمارستان گذرانده میشود و به طور معمولی ۱ یا ۲ روز مراقبتهای بیمار در بیمارستان انجام میگیرد. دوره نقاهت ممکن است تا یک ماه، به طول بیانجامد که به دو دوره نقاهت اول و نقاهت دوم تقسیم میشود. در دوره ای که بیمار در بیمارستان به سر میبرد دستورات پزشک در بیمارستان به طور مستقیم اجرا می شود اما این نکته مهم است که در صورت ترخیص بیمار تمامی موارد مراقبتی به درستی انجام شود. بروز برخی علائم نظیر حالت تهوع، سرگیجه، استفراغ، خستگی، ضعف بدن و بی اشتهایی پس از عمل در بیماران دیده شده است. ایجاد مشکلاتی در خواب بیمار، حالات مختلف احساسی و مدفوع شل از سایر علائمی است که پس از عمل در دوره نقاهت بعد از اسلیو معده یک یا دو روزه ایجاد میشود.
احساس درد بعد از اسلیو معده
در برخی از بیماران احساس درد در نقاط مرتبط با عمل به وجود میآید که ممکن است به علت نحوه قرارگیری بدن یا محل برشها باشد که حتی ممکن است درد در ناحیه شانه و گردن نیز ایجاد شود. در دوران نقاهت بعد از عمل، درد ممکن است بیمار را از تحمل آن و حرکت کردن بازدارد که در این صورت باید این حالت بیمار به کادر مراقبتی و پزشک به صورت کامل اطلاع داده شود تا مراقبتهای بعد از عمل انجام گیرد. در ساعات اولیه پس از عمل نباید بیمار اقدامی به راه رفتن داشته باشد زیرا ممکن است منجر به خونریزی بیمار شود. به منظور بازیابی قدرت بدنی و کاهش یافتن درد در هفتههای اولیه بیمار باید سعی کند سرپا بایستد و با کمک پرستار یا زیر نظر فیزیوتراپ این عمل را انجام دهد تا بتواند به حالت اولیه قبل از عمل بازگردد.
برخی تمریناتی که توسط پزشک ارائه شده باید به خوبی انجام گیرد تا عملکرد بدنی و ریوی بیمار بهتر شود. در روزهای ابتدایی، رژیم غذایی مناسب به منظور بهبود و التیام یافتن بیمار توسط پزشک رعایت میشود که در گذراندن موفقیت آمیز دوران نقاهت بسیار موثر است. به طور کلی ۶ هفته زمان نیاز است تا فرد بیمار بتواند از رژیم غذایی خود استفاده کند. توصیه میشود در روزها و هفتههای ابتدایی از رژیم غذایی به صورت مایعات استفاده شود تا در عملکرد بیمار، نتایج مطلوبی را به ارمغان آورد.
خلاصه مقاله
جراحی اسلیو معده یکی از پرطرفدارترین جراحی در سطح جهان است. علاوه بر عمل، رعایت نکات در دوران نقاهت بعد از این عمل و گذراندن این دوره با موفقیت میتواند به خوبی نتایج مطلوب پس از عمل را به وجود آورد. دوران نقاهت از روزهای اولیه که در بیمار در بیمارستان بستری میباشد تا زمان ترخیص و پس از آن تا مدت زمان یک ماه ادامه دارد. بیمار باید پس از گذشت یک روز از عمل سعی کند حرکت داشته باشد و مدام در وضعیت دراز کشیده قرار نگیرد. گرچه این عمل عوارض کمی دارد اما انجام این جراحی و گذراندن دوران نقاهت زیر نظر پزشک جراح لاغری متبحر و مجرب دکتر مهدی جلالی میتواند بهبودی بیمار را سریع تر و در وضعیت مطلوبتری ایجاد نماید.